Отложиха Европейското по футбол за 2021 г.

14:47, 17 мар 20 / Спорт 25 3289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе това лято, бе отложено за следващата година. Новите дати за шампионата на Стария континент са 11 юни - 11 юли 2021 г., съобщи БГНЕС. По програма Евро 2020 трябваше да се проведе в периода 12 юни — 12 юли тази година в 12 различни държави в Европа.

Намаляват случаите на новозаразени в Италия вследствие на карантината

Решението за отлагането беше взето днес след извънредна видеоконферентна среща на УЕФА с всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро. Това идва на фона на широкото разпространение на коронавируса в цяла Европа.

Провеждането на първенството през следващото лято ще наложи още доста промени на футболния график. Финалът на Лигата на нациите трябва да се проведе на 2-6 юни 2021, за периода 9-26 юни е насрочено Европейското първенство за младежи до 21 години, а през юни 2021 трябва да се проведе и дебютното издание на Световната клубна купа на ФИФА.

С хумор срещу коронавируса или как да оцелеем вкъщи

Предстои УЕФА и националните лиги да вземат решение как ще се довършат Шампионската лига и Лига Европа и националните първенства през този сезон, като отлагането на Евро 2020 отваря прозорец това да бъде сторено през лятото, ако ситуацията с COVID-19 го позволява.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама