Библиотека във Велико Търново ще доставя книги по домовете

10:40, 17 мар 20 / Култура 25 2608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната библиотека във Велико Търново започна прием на онлайн заявки за новата си услуга - "Доставка на книги по домовете".

До тази алтернатива се стигна след затварянето на всички библиотеки в страната след обявеното извънредно положение заради разпространението на коронавируса. Услугата ще е валидна по време на извънредното положение, съобщи за БТА директорът на библиотеката доц. д-р Калина Иванова.

Веско Ешкенази с онлайн концерт заради коронавируса

Пред "Дневник" тя обясни, че основната идея на доставката на книги е да се осъществи достъп до литература на по-възрастните читатели. Директорът на библиотеката допълни още, че доставките до адрес се извършват в петъчните дни, а през останалото време се приемат заявките, за да може контактът на доставчиците с хора също да бъде ограничен.

Книгите във всяка пратка ще бъдат дезинфекцирани и при излизането им от библиотеката и при тяхното връщане обратно.

Иванова каза още, че от самата институция не са успели да осигурят маски за служителите за разлика от някои търговски обекти, които продължават работа с регулиран брой клиенти. В библиотеката няма специализирани предпазни гишета, които да ограничат контакта между посетителите и работещите там. Поради тези причини достъпът до нея е спрян, както и в останалите регионални библиотеки.

За всички ученици: Излъчват първите видеоуроци на „Просвета“ по БНТ 2

Докато работата на библиотеката и нейните филиали е преустановена, служителите изготвят дистанционно електронен каталог на наличните книги. В периода на извънредно положение, читателите няма да бъдат глобявани за ненавременно върнати книги.

Заявки за доставка на книги до адрес могат да бъдат подадени на сайта на институцията, чрез електронна поща, както и на дежурния телефон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама