БЧК с дарителска кампания за коронавируса

09:56, 17 мар 20 / COVID-19 25 1759 Шрифт:
Topnovini

Българският червен кръст (БЧК) открива национален фонд за събиране на средства. Парите ще бъдат предоставени на Националния щаб за борба с коронавируса за закупуване на материали и в помощ на болни хора.

„Вярвам, че към нашия призив ще се присъединят много неправителствени организации. Средствата ще се събират чрез SMS 14 66, по банкова сметка и онлайн. Убеден съм, че българският народ отново ще покаже своята съпричастност, защото действително това, което става в момента, има нужда от една консолидация“, каза председателят на БЧК Христо Григоров пред БНР.

SMS- ите са на цена 1 лев към всички мобилни оператори и са освободени от ДДС. 

Можем да се включим с дарение и по банковата сметка на БЧК

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

Онлайн можем да дарим на сайта на организацията: www.redcross.bg

„Пирогов“ получи от БЧК две специализирани палатки. Те са разположени пред спешния център и през тях ще преминават болните, като лекарите ще преценяват накъде да бъдат насочени.

БЧК продължава да изпълнява своята програма въпреки ситуацията с коронавируса. Близо 320 000 българи, определени от социалното министерство, получават по европейска програма хранителни продукти. Организацията е един тил, който подпомага държавата. Ние продължаваме нашите програми за грижа за нуждаещите се“, допълни Григоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама