Мерки на БЧК за ограничаване на COVID-19

16:31, 16 мар 20 25 1788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският Червен кръст осъществява превантивни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса и следи непрекъснато развитието на епидемиологичната ситуация, както и текущата информация от Националния оперативен щаб, от Министерство на здравеопазването, СЗО, МФЧК/ЧП и я разпространява чрез структурата на БЧК, интернет страницата, във Фейсбук и в Инстаграм.

В социалните мрежи са публикувани линкове към достоверни източници и инструкции за правилно поведение, за спазване на стриктна хигиена – лична и на работното място, за предпазване от вируса при пътуване, за справяне със стреса и др.

Съобразно препоръките на Националния оперативен щаб БЧК преустанови провеждането в цялата страна на курсове, обучения и прояви с участие на множество граждани.

Директорите на секретариатите на областните структури на БЧК са членове на областните кризисни щабове и съдействат на държавните институции, като предоставят, при необходимост хуманитарна помощ от бедствения резерв на организацията – напр. болнични легла за оборудване на нови помещения в болниците /в Русе и София/.

Синдикатите: Държавата да поеме 60% от заплатите до края на кризата с коронавируса

Отворена е и съвместна гореща телефонна линия на община Пловдив и БЧК-Пловдив, където психолози на Червения кръст консултират гражданите за поведение в епидемиологичната обстановка и оказват подкрепа на изпаднали в повишена тревожност.

В централната складова база на БЧК в с. Лозен се съхраняват закупените от правителството предпазни маски, облекла и дезинфекционни консумативи, като БЧК осигурява логистика при предоставянето им на ръководителите на РЗИ в цялата страна. Тази подкрепа за правителството ще продължи и при очакваните следващи доставки.

Търговска верига дарява 200 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ заради COVID-19

При спазване на всички епидемиологични инструкции, организацията предоставя чрез центровете си Домашни грижи в цялата страна необходимите здравни грижи и належащи социални услуги на възрастни, болни и самотно живеещи хора. Хранителни пакети на възрастни хора ще бъдат предоставяни и от програмата на БЧК и БИЛЛА „Купи и дари“.

Ръководството на БЧК е в непрекъсната връзка с Националния оперативен щаб и организацията е в готовност да продължи подпомагането на усилията на държавата за справяне с епидемиологичната ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама