Родни спортисти с призиви за борба с коронавируса

10:25, 16 мар 20 / Спорт 25 2652 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Родните спортни звезди не останаха безучастни към светкавичното разпространение на коронавируса у нас. С емоционални публикации в социалните мрежи те отправят призив към всички свои фенове да спазват изолациите и забраните, които налага държавата, за да можем възможно най-бързо да преодолеем кризата.

За изолация призова Илиана Раева – шеф на Българската федерация по художествена гимнастика. „Не може вчера да обявят извънредно положение, което в най-голяма степен изисква изолация и НЕскупчване на хора, а магазините за хранителни стоки да гъмжат от залепени един до друг хора на огромни опашки! Това е най-опасното при този вирус... Дано бързо разберем, че спасителната дума е ИЗОЛАЦИЯ! Временна! Не вечна“, написа Раева в социалните мрежи.

Най-добрата ни индивидуална художествена гимнастичка Невяна Владинова също отправи призив към хората да си стоят вкъщи. „Сега е моментът да изберем да обърнем внимание на приятните неща, за които нямаме време в нормалното ежедневие (като освен всичко, това би било от полза) или да бъдем твърдоглави и безотговорни и после да съжаляваме, че късно сме се сетили за нещата по-горе”, написа тя в страницата си във Facebook.

Стилиян Петров също се включи в борбата с коронавируса. Бившият капитан на националите написа в Twitter: “Мислете за тези, които са в най-голям риск. Мислете за най-беззащитните. Моля, спазвайте дистанция и се изолирайте. Всички сме заедно в тази криза и само заедно можем да излезем от нея“.

Спринтьорката ни Ивет Лалова също показа, че е съпричастна към битката със заразата. Тя публикува в профила си в Instagram снимка с апел: "Останете в безопасност".

Силен апел към ромската общност у нас отправи и юношата на „Левски“ и първият българин, вкарал гол в групите на Шампионската лига - Мариян Огнянов. Той призова своите "братя роми" да спрат събиранията по домовете си и да спазват инструкциите, за да се опазят от върлуващия вирус, съобщи gong.bg. „Братя роми! Спрете със събирания, купони и партита!! .. Спазвайте инструкциите, където и да сте по света! Помислете малко за последствията!!“, написа Огнянов, който към този момент играе за германския тим на Ханза Фризойте, който се състезава в аматьорските лиги.

Призив към българите отправи и спортният директор на ЦСКА – Кристиано Джарета. Италианецът показва особена чувствителност към темата, тъй като родината му е една от най-засегнатите от коронаируса държави в света. В профила си в Instagram той написа: „Скъпа България, настъпи време за борба, но няма място за паника. Не трябва да се пилее опитът на другите държави и грешките, които са направили. Важното е да се действа незабавно, не чакайте, докато не стане твърде късно. Сменете приоритетите си и начина на мислене. Ключът да спасим живота си и здравето на хората е да си останем вкъщи. Ако действаме по този начин, трябва да го преодолеем скоро. Не подценявайте коронавируса, не излизайте навън, не се разхождайте в парка. Да сложим хаштаг "Аз оставам вкъщи" и да го направим. Хайде България, наш ред е, пролетта ни чака”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама