И Лос Анджелис последва примера на Ню Йорк

09:19, 16 мар 20 / Свят 25 2316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градските власти на Лос Анджелис наредиха всички барове, ресторанти и нощни заведения да затворят от полунощ в неделя, за да се ограничи разпространението на коронавируса, съобщиха Франс прес и БТА, цитирайки кмета Ерик Гарсети. Изключение се прави за продажбите на храна за вкъщи. Мярката ще важи поне до 31 март.

Подобни мерки преди това приеха властите на Ню Йорк и на Лас Вегас, групата Ем Джи Ем Ризорст обяви, че затваря 13 000 казина.

Ню Йорк затваря ресторанти, барове, кафенета и кина

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова съгражданите си да не се поддават на паниката и да не се презапасяват с хранителни стоки. Той каза, че е разговарял с директорите на магазини за продажби на дребно, които са призовали американците да не купуват толкова много и са уверили, че магазините ще останат отворени и няма да има нарушения в доставките.

В САЩ започна масово пазаруване и на много места от супермаркетите изчезнала консервираните храни и тоалетната хартия. Гигантът за пазаруване онлайн Амазон каза, че в момента няма на склад някои стоки на популярни търговски марки, особено домакински артикули.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разкритикува слабата според него реакцията на американското правителство на епидемията от коронавируса и каза, че то не разбира, че ситуацията е равнозначна на война. Той обяви, че затваря от днес до 20 април обществените училища в Ню Йорк - близо 1900 учебни заведения. Затворени бяха ресторанти и барове. От 9 часа сутринта местно време във вторник престават да работят нощните клубове, кината, концертните зали. Не беше лесно да взема това решение. Но градът ни е изправен пред безпрецедентна заплаха и трябва да реагираме, разсъждавайки като по време на война, заяви Де Блазио.

В щата Вашингтон също бе обявено, че затварят ресторантите и увеселителните заведения, забранява се събиранията на повече от 50 души.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама