Кои гранични пунктове на наши съседни държави са затворени за преминаване

07:20, 16 мар 20 25 2205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По информация на сръбските гранични власти, на ГКПП "Градина", съпределен на българския пункт "Калотина", се спира преминаването на леки коли, микробуси и автобуси. Ще се пропускат само товарни автомобили, сръбски граждани, акредитирани в Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в Сърбия.

От 12 март временно е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово", съобщи БНТ.

Външно министерство: Ситуацията по границите се променя всяка минута, не пътувайте

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Република Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 15.03. 2020 г. се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево". Ограничението не се отнася за товарни автомобили.

От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. По информация на румънските гранични власти от 14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП "Капъкуле" турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция.

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата с Република Гърция на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на вход и изход за товарни автомобили.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама