3-годишното дете в Асеновград е било убито от пастрока си

17:00, 13 мар 20 25 5268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура на Пловдив повдигна обвинение на 22-годишен мъж за убийството на 3-годишно дете в Асеновград и за закана за убийство спрямо неговата майка.

3-годишно дете почина в болницата в Асеновград

Детето почина на 9 март. Досъдебното производство беше образувано още същия ден. Първоначално се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. С акт на главния прокурор разследването бе възложено на Национална следствена служба.

В резултат на предприетите действия е установено, че случаят касае умишлено убийство на детето, което е било занесено в болничното заведение след настъпване на смъртта му. Установен, като извършител на деянието, е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването по случая продължава.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:43, 24 мар 22

Този не е човек звяр

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама