"Фантастико" ограничава достъпа до магазините си

16:00, 13 мар 20 25 4282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и обявеното извънредно положение, магазини „Фантастико“ предприемат безпрецедентни мерки, съобщиха от търговката верига.

След появата на коронавируса: Няма поскъпване на храните и ръст на потреблението

Въвеждат се строги ограничения за достъп до супермаркетите. В зависимост от големината на търговската площ, в магазините ще се допускат едновременно от 5 до 30 души, като целта е те да могат да пазаруват спокойно без да са на близко разстояние един от друг.

Останалите клиенти ще изчакват пред магазините. Във всеки супермаркет ще се влиза само от главния вход. Достъпът от всички останали входове ще бъде забранен. Разширени са зоните за дезинфекция в търговските обекти, увеличен е броят дезинфекциращи процедури и е въведено използването на нови почистващи и дезинфекциращи препарати.

Търговските вериги успокояват: Не се очаква дефицит на храни и стоки от първа необходимост

Специално внимание се обръща на касовите пространства, като по няколко пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани касовите ленти и разделителите за продукти. Работата с открити продукти се извършва само с ръкавици.

Работното време на магазините за клиенти ще бъде намалено с един час, за да се прави всяка вечер едночасова щателна дезинфекция и подготовка на супермаркетите за следващия ден.

На служителите са осигурени дезинфектанти. В търговските обекти няма да бъдат допускани служители със симптоми на грип. Препоръките към служителите са при симптоми на грип са да си останат вкъщи и да потърсят личния си лекар.

Защо „Фантастико“ забрани на служителите си да говорят с медиите?

На екраните в супермаркетите се излъчва информация със съвети за предпазване от COVID-19. В супермаркетите са поставени печатни материали с информация за мерките за дезинфекция и съвети за лична хигиена.

"Правим всичко възможно да осигурим доставки на дезинфектанти, разширяваме максимално зоните за дезинфекция. Изключително сериозен е проблемът с маските, но се надяваме скоро да можем да осигурим за служителите. В нашите супермаркети винаги са спазвани стриктно мерките за хигиена и е упражняван постоянен контрол. Разчитаме на търпение и отговорно поведение от страна на всички служители и клиенти и вярваме, че всеки ще положи усилия за по-висока лична хигиена и стриктно спазване на инструкциите на здравните власти", съобщиха още от търговската верига.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ErickInteW 12:32, 27 юни 22

Как выводить и почему важно избавляться
от клопов в помещении. Санэпидемстанция Изосепт осуществляет свою работу в Москве, поможет Вам избавиться от клопов и клещей..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама