Канадският премиер се самоизолира, съпругата му вероятно е с Covid-19

20:47, 12 мар 20 / Свят 25 3498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадският премиер Джъстин Трюдо и съпругата му Софи са в самоналожена изолация, след като Софи показа грипоподобни симптоми и си направи изследвания за новия коронавирус. Това съобщи кабинетът на министърпредседателя на Канада, предаде БТА.

"След като наскоро се завърнала от събитие в британската столица Лондон, на което е трябвало да говори, съпругата на премиера Софи Грегоар Трюдо е започнала да показва леки грипоподобни симптоми, включително лека температура късно снощи", се казва в съобщението.

"Незабавно се е консултирала с лекар и й се правят изследвания за Covid-19. Наложила си е самоизолация у дома, докато излязат резултатите, но след това симптомите й са отшумели", добавя премиерският кабинет.

48-годишният премиер либерал на Канада от своя страна не показва никакви симптоми и ще продължи да работи от вкъщи, докато излязат резултатите на съпругата му. Насрочените срещи с премиерите на канадски провинции няма да се състоят тет-а-тет, както беше планирано, а по телефона.

В съобщението не се споменава дали трите им деца също ще си останат у дома.

В Канада има малко над 100 потвърдени случая на новия коронавирус, над два пъти повече от преди седмица. Заразяване с Covid-19 е регистрирано в шест от общо десетте провинции на Канада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама