Ангел Джамбазки: Не се поддавайте на паника, пазете уязвимите

19:05, 12 мар 20 / Политика 25 2751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова да не се изпада в паника във връзка с пандемията с коронавирус. В пост във Фейсбук той призова българите да спазват указанията на Кризисния щаб, да не разпространяват фалшиви новини, да пазят лична хигиена и да се грижат за най-уязвимите хора в обществото.

Джамбазки намекна, че от ситуацията някои трупат "позорен политически капитал". "Подобни негодници заслужават само и единствено позорно презрение", пише евродепутатът.

9 нови случая на коронавирус у нас

Ето пълният текст на поста му:

"Уважаеми сънародници и съмишленици.
Дълго време съзнателно избягвах да обсъждам актуалната към днешна дата тема.

Може би защото не съм нито екзорсист, нито плоскоземец, нито анти-ваксър, нито уринотерапевт, нито езичник, нито вярвам в идиотски конспиративни теории.

Не съм и политически мародер, който би се възползвал от страха, паниката и неграмотността на сънародниците ни, за да сее истерия и фалшиви новини, за да саботира усилията на медицинските лица и да трупа позорен политически капитал. Подобни негодници заслужават само и единствено позорно презрение.

Защото нямам подходящото образование, професионален и житейски опит. По тази тема трябва да говорят медици, вирусолози, епидемиолози. В тази връзка - имам пълно доверие на опита, знанията, указанията и съветите на генерал-майор, професор, доктор на медицинските науки Венцислав Мутафчийски, военните лекари от ВМА и българската армия, и цивилните медицинските специалисти от щаба.

Само в София има поне два "докторски" паметника, един в Докторската градина, един пред сградата на Института по заразни и паразитни болести. Може би сега ще започнем да уважаваме и да отдаваме дължимото на знанията, усилията и отдадеността на хората с бели престилки, под пагон или цивилни, които всекидневно рискуват своя живот, за да опазят нашия. Дължим им го.

Това са хората, които са посветили години от живота си на медицината и имат знанията в сферата на вирусологията и епидемиологията.

В качеството си на български представител в ЕП, ще Ви призова за следното, уважаеми:

Не се поддавайте на паника и истерии, не разпространявайте фалшиви новини, спазвайте указанията на медицинските лица, пазете нормалната лична хигиена, пазете родителите, възрастните и уязвимите наши сънародници. Това е всичко, което можем и трябва да правим сега.

Ние българите сме преживели много по-тежки исторически предизвикателства, ще преживеем и това, без съмнение. Няма място за паника и истерии.

С дисциплина, лична отговорност, личен пример и самосъзнание.

Това е.

България над всичко!

Да живее България!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама