Парламентът отказа облекчение на достъпа на журналистите

15:25, 12 мар 20 / Политика 25 2175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на Народното събрание отказа да облекчи въведените мерки заради Covid-19, с които на практика се ограничава свободния достъп на журналистите до депутатите, предаде БНР. По-рано в писмо представителите на медиите изразиха официално несъгласието си с ограничителните мерки.

В писмото, адресирано до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, се настоява за преосмисляне на мерките заради невъзможността медиите да си вършат адекватно и професионално работата. В същото време журналистите настояват за по-строг контрол на входа по примера на Министерския съвет, за да се осигури нормален работен процес в кулоарите на парламента.

Журналистите изолирани, депутатите от Плевен и Габрово - не

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отново повтори тезата, че мерките са съобразени с препоръките на Националния кризисен щаб. "Не са в никакъв случай желание, за да ограничим възможността на българските граждани чрез вас да разбират какво се случва в парламента и да ограничим вашата дейност", каза тя.

Караянчева пое ангажимент пред журналистите за свикване на председателски съвет, на който ще препоръча парламентарните групи да не допускат откази за интервюта и коментари при поискване от страна на медиите. "И ако някой се възпротиви, моля ви, да ни кажете, но други отстъпки няма да има", добави тя.

Ще се запази изолирането на журналистите в зала "Запад" за неограничен период. "Не мога да допусна движение по кулоарите така, както искате", посочи Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама