УЕФА не спира Шампионската лига и Лига Европа

14:17, 12 мар 20 / Спорт 25 2477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

УЕФА организира извънредна видео среща с всички 55 членки на организацията следващия вторник, на която да се реши как да се процедира с местните първенства, евротурнирите и Европейското първенство това лято, във връзка с пандемията от коронавирус COVID-19, съобщи БГНЕС.

Отлагат Европейското първенство по футбол?

По-рано днес испанският спортен ежедневник Марка съобщи, че европейската футболна организация смята да спре провеждането на Шампионската лига и Лига Европа още днес, но от УЕФА отрекоха, като мачовете от Лига Европа тази вечер ще се проведат по програма, с изключение на Интер - Хетафе и Севиля - Рома, които бяха отложени още вчера.

В същото време УЕФА обяви намерението си да обсъди как да се процедира с футбола в Европа с всички членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро.

Мачове в Серия А в Италия официално беше спряно до 3 април. За две седмици спряха и испанското футболно първенство Ла Лига заради нарасналия брой на заразени с коронавирус COVID-19 в Испания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама