Временно се преустановява преминаването от и за Сърбия през три гранични пункта

14:02, 12 мар 20 / Общество 25 2000 Шрифт:
Topnovini
До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово". Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мярката важи от 8 часа днес. От МВР обясняват, че е въведена временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве Баир".

На границата с Румъния на ГКПП Видин - Дунав мост и на ГКПП "Кардам" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

От МВР съобщават, че поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата. Поради строително-монтажни дейности от страна на ОДБХ Видин, на ГКПП Видин - Дунав мост за периода от 09 -12 март се въвежда временна организация на движението.

На границата с Гърция на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, нормален е на останалите гранични контролно-пропускателни пунктове. На границата с Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама