Слънчево и до 23 градуса в петък

06:20, 13 мар 20 25 1794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък отново ще бъде слънчево. В източните райони ще духа слаб вятър, предимно от юг. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 3 градуса. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София - около 19 градуса.

Вечерта от северозапад ще започне увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да се усилва и с него да нахлува по-студен въздух.

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, към края на деня - силен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

През нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще започне понижение на дневните температури - максималните ще бъдат от 7-8 градуса - в северозападните райони, до 17-18 градуса - в югоизточните. Минималните температури ще са високи, предимно между 5 и 10 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя с усилване на вятъра от изток североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг, но с понижението на температурите и на места в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. По-съществени като количество ще са валежите в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама