Извънредно положение в Унгария, Албания забрани движение между градовете

15:58, 12 мар 20 / Свят 25 3161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Унгарското правителство обяви извънредно положение на територията на цялата страна заради новия коронавирус. Министър-председателят Гергели Гуляш заяви, че мярката е приета в съответствие с предложение на Министерството на вътрешните работи, съобщи БГНЕС.
 
Забранено е влизането на пътници от Италия, Китай, Южна Корея и Иран, освен ако не са унгарски граждани, които се прибират от тези страни. В такъв случай те трябва да останат изолирани в продължение на две седмици.

САЩ затвори границите си за пътуващи от Европа

За целта отново ще бъде въведен граничен контрол по границите със Словения и Австрия. Всички влакове, автобуси и самолети от тези държави ще бъдат обект на засилени мерки на общата граница, като се планира въвеждането и на пълен граничен контрол между Унгария и Хърватия.
 
Словения обяви епидемия от коронавирус. Според премиера Марян Шарец, това е необходима мярка, предвид случващото се както в Словения, така и в съседните държави. Официално в страната има 82 потвърдени случая на коронавирус, като за последното денонощие броят на заразените се е увеличил с 26.
 
От утре до неделя в полунощ в Албания е забранен междуградският трафик, както и движението на частни превозни средства към осем от дванадесетте области в страната, съобщи албанският премиер Еди Рама във Facebook.

Търсейки разбиране от гражданите, той казва, че това е единственият начин да се предотврати бързото разпространение на коронавируса в страната. Там за последните 24 часа са регистрирани осем нови случая, с което броят на заразените достигна 23.

Първа жертва на COVID-19 в Албания

Забранява се междуградският трафик от 6 сутринта до неделя в полунощ, както и движението на частни превозни средства от Тирана и Дуръс към други райони, както и междуградски трафик Тирана-Дуръс и обратно. Забраната важи и за Шкодра, Вльора, Лежа, Елбасан, Фиер и Люшня, каза Рама.

Пътният трафик в тези райони ще бъде отворен само за линейки, превозни средства, които изпълняват функции на държавни служби, и тези, които превозват храни и други потребителски стоки.

Премиерът призовава гражданите да спазват стриктно всички препоръки и мерки.

Преди това Рама благодари на религиозните общности, които решиха да прекратят всички дейности като мярка за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама