Какво ще е времето до края на март?

08:30, 12 мар 20 25 2771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През втората половина на март ще се редуват периоди на затопляния и застудявания, типични за времето през март. Началото на втората половина на март ще бъде сухо, а по-голяма е вероятността за чести превалявания след 21 март и около 28-29-и март.

В началото на следващата седмица валежите ще спрат, облачността от североизток ще се разкъса, но ще бъде сравнително студено. Вятърът ще бъде от изтоксевероизток, предимно умерен.

Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават, по-съществено във вторник. В сряда и четвъртък ще се задържи без валежи, с разкъсана облачност. Ветровито, с умерен север-североизточен вятър, ще бъде в източните райони.

Към 21 март, със слабо понижение на температурите, ще се повиши вероятността за превалявания от дъжд, които в планинските райони е възможно да преминат в сняг. Впоследствие ще има краткотрайно затопляне.

Ново понижение на температурите се очаква около 24 март, ще има и валежи, предимно от дъжд (във високите котловинни полета и в Предбалкана временно ще преминат в сняг).

До 29 март вероятността за валежи остава повишена, а и вероятността температурите да бъдат около и малко под нормите е по-голяма.

През последните два дни на месеца ще се затопли, вероятността за валежи временно намалява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама