Разкриха незаконна търговия с опасни въздушни въглавници

16:47, 11 мар 20 25 2721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГДБОП разкри престъпната дейност на интернет търговци от София, разпространяващи на територията на страната, Европа и САЩ фалшиви резервни части за над 20 от най-известните марки автомобили. За целта извършителите използвали най-известните местни и чуждестранни онлайн платформи за безплатно публикуване на обяви, като броят на продаваните артикули в тях надвишавал 280, съобщиха от МВР.

От претърсените пет адреса и автомобила в София са иззети над 490 въздушни възглавници и множество компоненти за тях, маркирани с отличителни търговски белези на най-широко разпространените автомобилни брандове.

Маскиран мъж обра магазин в столицата

В един от домашните адреси били открити и иззети средствата, с които се е извършвала част от дейността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на фирми, касови апарати и много на брой товарителници от използваните куриерски фирми.

В жк. „Младост“ антимафиотите установили и складовото помещение, в което от внесените в страната компоненти се извършвало сглобяването на фалшивите въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели, процесът по сглобяването им не подлежал на последващ контрол, който да удостовери надеждността при използването им в автомобилите. Една от засегнатите търговски марки установила голямото закъснение във времето за отваряне при настъпване на инцидент, в сравнение с оригиналните, след като се сдобила с фалшификат именно от въпросните търговци. Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой катастрофирали автомобили в страната осигурявал перманентен пазар на установените фалшификати на местно ниво.

Изправят пред съда дъщерята на Цар Киро за наркотици

Проведената операция е част от стратегията на държавата за засилено противодействие на престъпленията срещу обекти на защитени търговски марки и повишаване качеството на предлаганите онлайн услуги до краен потребител. През последните две години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за противодействие на този вид престъпна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама