Поредна авария в „Арсенал”, шестима са ранени

11:41, 11 мар 20 25 4246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 9.00 часа производствена авария е станала в цех 130 на завод „Арсенал” в град Мъглиж. Шестима са с порезни рани от счупени стъкла. Те са откарани в спешния център в Казанлък, където им се оказва помощ, съобщи БГНЕС. 

По първоначална информация е взривена готова продукция с капсул-детонатори, щетите по сградата са сериозни и има кратер на мястото на експлозията. Заради големите поражения всички сгради са без прозорци и врати.

Целият клон на завод „Арсенал“ в град Мъглиж ще бъде разпуснат. Криминалистите работят и по версията за умишлен взрив, защото във взривения склад не е имало нито хора, нито машини, които да работят.

Разследването на инцидента се поема от Националната следствена служба. Трима следователи пътуват към завода. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

На мястото на инцидента вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Припомняме, че това не е първият инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 година стана инцидент в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“. Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно.

Три жени са ранени при инцидент в „Арсенал”

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник. На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата. На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама