Нови победи за българските тенисисти на Източноевропейското първенство

08:55, 11 мар 20 / Спорт 25 2028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Източноевропейското първенство в Анталия (Турция), съобщава БГНЕС. 

Коронавирусът удари и по тениса

При девойките до 14 г. Росица Денчева и Йоана Костантинова се класираха убедително за четвъртфиналите на сингъл. Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), която предната седмица спечели първия турнир от Източно-Европейското първенство, разгроми Нина Маринкович от Северна Македония с 6-1, 6-0.

Поставената под номер 1 в схемата Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) елиминира Мириам Шеварденидзе от Грузия с 6-1, 6-3.

Денчева и Костантинова се класираха и за полуфиналите в турнира по двойки. Българките победиха Петра Миркович и Тара Расович от Черна гора с 6-2, 6-0. Денчева и Константинова спечелиха първия турнир по двойки от Източно-Европейското първенство.

При юношите до 14 г. Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) също е четвъртфиналист на сингъл. Симеонов се наложи над Александър Маринов от Молдова със 7-5, 5-7, 7-5. Александър Василев (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) поведе със сет, но отстъпи от Фатих Сисич от Босна и Херцеговина със 7-5, 5-7, 4-6.

В турнира по двойки Симеонов и Василев се класираха за полуфиналите. Българите елиминираха Елвин Хасимов и Риад Рзайев от Азербайджан с 6-1, 6-1. Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама