Николай Радулов: НСО не е подготвена да извежда силово обикновени хора

08:10, 10 мар 20 / Общество 25 1270 Topnovini

„Има правила и те трябва да се следват, след като тези жени са били приети по реда, те е трябвало по същия ред да бъдат изведени, когато е приключила необходимостта да присъстват там“, коментира пред bTV проф. Калин Гайдаров за протеста на медицинските сестри. Той отбеляза, че тъй като сградата е със специален режим, те е трябвало да бъдат изведени от там.

Недоволството на медицинските сестри ескалира

"Ако се вгледаме в начина, по който работи НСО, службата има защитни функции. По отношение на охраната на сградите, до сега са се сблъсквали с опити да се влезе в сграда", отбеляза проф. Николай Радулов. Той посочи, че тези жени са влезли законно, но са останали незаконно. „НСО не е подготвена за такива ситуации – да изведат силово обикновени хора. Тази структура, която се занимава с лична охрана не е подготвена за такива ситуации. За такива ситуации е жандармерията“, отбеляза
той.

"Независимо от взетите мерки, имаше едно престараване, служебни лица през последните два дни непрекъснато излизаха по медиите и ни обясняваха, че не трябва да се безпокоим и да се поддаваме на паника. Това не трябва да се прави, защото колкото повече убеждаваш едни хора, че не трябва да се поддават на паника, толкова повече те вярват, че има паника", посочи проф. Радулов за разпространението на вируса covid-19.

Според проф. Калин Гайдаров преди всичко основният инструмент е информацията, трябва да има дисциплина и координация между различните служби.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани