Окончателно: коронавирусът дойде

10:25, 08 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 2221 Биляна Иванова

На брифинг в Министерски съвет от Националния оперативен щаб обявиха, че случаите на коронавирус в България вече са 4. Положителни са окончателните проби на двамата пациенти, за които ни съобщиха снощи. Другите двама заразени са мъж на 61 години от Плевен и медицинско лице от болница в Габрово.

Затвориха вътрешните отделения в Плевен и Габрово

Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обясни, че болниците в двата града работят в карантинен режим. Пациентите няма да се изписват, няма да се приемат и нови. Активно се издирват всички, с които доказано заразените са контактували.

"Развитието на ситуацията в България се повтаря с тези в доста други европейски страни- като начин на разпространение и засегнати лица", посочи Кунчев.

Разработените от китайските власти указания ще бъдат изпратени в болниците в Плевен и Габрово, както и в останалите лечебни заведения в страната. 

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще бъде предложено мероприятията с много хора на закрито да бъдат забранени. "Няма основания за паника, защото пациентите, които са открити, са в оздравяващия им период", подчерта той. 

Тестовете за коронавирус в страната на този етап са достатъчни. Няма проблем заявките за изследване на проби да се изпълняват.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 83 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.