Шофьор на ТИР спи в камиона си, за да не зарази близките си

17:20, 07 мар 20 25 3509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма положителни проби на коронавирус у нас. Това стана ясно от станалия вече традиционен следобеден брифинг на Националния оперативен щаб пред ВМА.

В петък у нас са изследвани 99 потенциални пациенти за коронавирус. Всички проби са отрицателни, заяви ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от bTV. Има обаче 4 съмнителни проби, където е възможно да има грешка в методиката.

По време на следобедния брифинг Мутафчийски обяви, че най-много нови случаи има в Иран – 1000, а във Франция и Германия общо са 700. Страни, в които няма регистриран случай на новия вирус, са Турция, Албания и България на Балканите.

Ние сега сме на варианта как да ограничим разпространението, а не сме се фокусирали дали ще дойде, или не“, каза той. „Стремежът на всички е да се намери ваксина, а оставането вкъщи е именно с тази цел, да се ограничи разпространението“, добави Мутафчийски.

Изследват за коронавирус българин, върнал се от Италия

Получаваме множество писма от граждани, които сигнализират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации, заяви ген. Мутафчийски.

„Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик. Има и много екзотични случаи. Получихме информация за шофьор на ТИР, който спи вече 10 дни в кабината на камиона си пред вкъщи, за да не зарази близките си. Това ни направи силно впечатление. Има много впечатляващи случаи в нашата действителност и е необходимо да се спазват предписанията за домашната карантина“, допълни той.

„Решаваме и някои частни казуси като отборите по модерен петобой например, където едни от най-силните участници са от Южна Корея и Иран. Самите федерации са изнесли отборите си на лагер в Египет и вече един месец са там. Част от треньорския им екип пристига директно от Южна Корея. За тях сме препоръчали да бъдат на 14-дневна карантина в България и едва тогава ще могат да се включат в състезанията“, посочи ген. Мутафчийски.

Бой за тоалетна хартия в Австралия заради коронавируса

102 000 са регистрираните случаи по света, 98 страни са засегнати. Смъртните случаи са 3500, а възстановените хора са 57 000.

45 са случаите в Гърция, в Румъния са 9, в Северна Македония имат още два регистрирани случаи и с това стават три. В Хърватия са 11, а в Сърбия са обявили първи случай на коронавирус.

В Северна Корея заболелите са над 6500, в Иран - 4700, а в Италия – 4600.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама