Облачно, но топло в събота

07:30, 07 мар 20 25 2009 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота над Източна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, докато над Западна България ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, на повече места и позначителни в следобедните часове и през нощта срещу неделя. Ще духа до умерен, в Югоизточна България временно силен юг-югозападен вятър, но в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 12-13 градуса във високите полета на Западна България до 19-20 градуса в източните райони от страната.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен юг югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В неделя валежите ще обхванат по-голямата част от страната. В отделни райони на Югозападна и Централна България са възможни по-съществени количества. С обръщане на вятъра от северозапад, ще нахлува студен въздух и по преминаващия студен атмосферен фронт са възможни гръмотевици. В районите с надморска височина 800-900 метра привечер дъждът ще премине в сняг. Дневните температурите ще са от 9-10 градуса в Западна България до 18-19 градуса в източните райони, където вятърът ще се задържи от юг-югозапад.

През нощта срещу понеделник в северозападните райони валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса. В понеделник отново ще бъде облачно и в много райони от страната ще бъде с валежи от дъжд и с повишена вероятност за значителни количества на места в Централна България. Температурите ще се понижат още и в районите с надморска височина над 600-700 метра в западната половина от страната дъждът временно ще премине в сняг. Вятърът ще бъде северен, слаб до умерен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама