"Левски" на полуфиналите след инфарктни дузпи

21:57, 05 мар 20 / Спорт 25 3127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Левски" се класира за полуфиналите на турнира за купата на България по футбол. В последният четвъртфинал "сините" се наложиха над състава на "Лудогорец" с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продължения равенство 0:0.

Останалите три отбора с място в предпоследната фаза на турнира са пловдивските "Ботев" и "Локомотив", както и ЦСКА. Жребият ще се тегли на 10 март.

На стадион „Георги Аспарухов“ първото полувреме бе равностойно, като най-добрата възможност се откри пред Марселиньо, но бразилецът не успя да реализира, предаде БГНЕС. След почивката „сините“ бяха по-настоятелни, но трудно стигаха до чисти голови положения. Двубоят отиваше към нулево равенство, но в продължението на редовното време Холмар Ейолфсон събори Марселиньо в наказателното поле и главният рефер Драгомир Драганов. Стражът на „сините“ Милан Миятович отрази силния удар на Драгош Григоре от бялата точка и прати мача в продължения.

В продълженията двата тима бяха предпазливи, като Владислав Стоянов направи страхотно спасяване след удар от свободен удар на Живко Миланов, а в 118-та минута Спиерингс нахлу в наказателното поле на разградчани и бе повален от Георги Терзиев, но реферът реши да не отсъжда дузпа.

По този начин се стигна до изпълнение на дузпи, при които играчите и на двата тима бяха безгрешни при първите си пет изпълнения, преди Мавис Чибота да изпрати топката над вратата и двубоят да завърши с успех за „сините“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама