Медицински сестри се барикадираха в бившия партиен дом

19:36, 05 мар 20 / Общество 25 2344 Topnovini

Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание.

Барикадиралите се в сградата са Мая Илиева - председател на Синдиката на медицинските специалисти и още четири от протестиращите сестри. Те обявиха, че ще останат вътре докато бъдат изпълнени исканията им свързани с реализацията на работеща здравна реформа, и по техните думи, достойно заплащане и по-добри условия на труд, предаде БНТ.

По-рано пред сградата бяха поставени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната. Около 18:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков".

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Исканията им са за оставката на социалния министър Деница Сачева и нейната заместничка Адриана Стоименова. В късния следобед обаче протестът ескалира и протестиращите поискаха оставката на цялото правителство, предаде БНР.

"Вече не искаме диалози, г-н Борисов, настояваме за оставка на кабинета, това е краят, децата ни нямат време, те умират. Оставка! Оставка! Призоваваме целият български народ да се присъедини към нас", казаха участници в протеста.

 

Майките от "Системата ни убива" опънаха палатков лагер пред МС

Протестът на медицинските сестри протича съвместно с този на иницативата "Системата ни убива". Майките на деца с увреждания бяха дали срок това да се случи до 17 ч. днес, в противен случай подготвят "изненади" за правителството.

 

Протестиращите преди дни обособиха палатков лагер пред Министерския съвет и обявиха, че той ще остане тук докато бъдат изпълнени исканията им.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани