Платини се провали в обжалването на наказанието си

16:42, 05 мар 20 / Спорт 25 2297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мишел Платини изгуби обжалването на наказанието, което УЕФА му наложи през 2015 г. Европейският съд за човешките права е последната инстанция и днешното решение е окончателно. Бившият президент на УЕФА твърдеше, че санкцията от Етичната комисия е "нечестна", тъй като не му било позволено да се защити, а жалбата му е била отхвърлена като необоснована.

Платини вече изтърпя четиригодишната забрана за всякаква футболна дейност и дори през януари се завърна на висок пост във ФИФПро - Световната асоциация на професионалните футболисти.

Днешното решение обаче означава, че от ФИФА ще поискат по съдебен път Платини да върне на УЕФА 2 млн. швейцарски франка.

Именно заради тази сума Платини и Сеп Блатер паднаха от власт през 2011г. Трикратният носител на златната топка се оправда, че са хонорар за консултанска дейност, но във ФИФА бяха категорични, че е нерегламентиран трансфер.

Решението на Европейския съд отдалечава Платини от мечтата му да стане президент на ФИФПро. Настоящият ѝ ръководител Филип Пиат няма намерение да се кандидатира за нов мандат, а Платини е негов консултант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама