СЗО: Мерките, които взима България срещу коронавируса, дават резултат

08:51, 04 мар 20 25 2199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Препоръките на Кризисния щаб в България срещу коронавируса са много адекватни. Нямаме случай на коронавирус, очевидно мерките, които взимаме, даваме резултат. Това заяви Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация (СЗО) в България, пред БНТ.

По думите му с последните си препоръки СЗО се опитва да отговори на страховете на най-уязвимите групи за коронавирус - хронично болни и възрастни хора. Темата за коронавируса се отразява на психичното здраве на тези групи. Околийски призова активно да се комуникира с възрастните хора по отношение на рационалния риск - докъде човек е в риск от това да се разболее, какви са начините за предпазване.

Семейство, контактувало с италианци с коронавирус, е настанено във ВМА

"Децата също са свидетели на тази повишена информационна необходимост на хората. Да не кажа думата истерия. Родителите би трябвало да си дават сметка на какъв стрес ги излагат, говорейки непрекъснато, шегувайки се с коронавируса. Децата трябва да бъдат изолирани от това влияние, доколкото е възможно", посъветва той.

Околийски допълни още, че мерките в Китай дават резултат - заболяванията намаляват, смъртните случаи намаляват. Смъртността обаче остава висока - около 3.4%

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама