Движението през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката за 3 март

10:08, 02 мар 20 25 1748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

От 20:00 часа днес - 2 март, до 18:00 часа на 3 март за тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5 - Е-85 Габрово - връх Шипка - Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно. За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт. За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира както следва: От 6:00 часа до 14:00 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово;

От 14:00 до 18:00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Габрово и Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама