Над обичайните температури през март месец

07:38, 02 мар 20 25 2089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валежите и температурите през март месец ще бъдат около и над климатичните норми. Това заяви дежурният синоптик към НИМХ Анастасия Стойчева пред БНТ.

Затоплянето ще продължи и в много райони в Северна България - температурите ще надхвърлят 20 градуса. В Южна България също ще са високи. В някои райони утре ще бъде доста ветровито - около Шипка например, и много топло, без валежи.

През следващите дни започва да прониква по-студен въздух. Вятърът ще отслабне и от запад ще започнат валежи. Топлото време в началото на март ще бъде последвано от застудяване и валежи, каза тя.

За сняг можем да говорим само в Рила и Пирин и най-високата част на Родопите, защото е много топло. След началото на застудяването на 5 март, въпреки че температурите ще са над нормата, те ще се нормализират. С понижението в Северна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Най-ниските температури през март изглежда, че ще бъдат между -8 и -3 градуса, добави Стойчева.

До 5 март ще има високи температури, след това започва застудяване. Тогава ще видим и сняг в планинската част. Доста динамично ще е времето от 10-и до 20-и март. Ще има валежи и дъждът на места ще преминава в сняг, но той няма да се задържа дълго. Валежите ще са над климатичните норми, обясни синоптикът.

Първа пролет идва през третото десетдневие с повишение на температурите и спиране на валежите. Март месец изглежда, че върви правилно към началото на сезона. Когато има валежи от дъжд и все още е топло, сутрин би могло да има мъгла, допълни още синоптикът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама