Починалите от коронавируса в света вече са над 3000

06:59, 02 мар 20 25 2250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В световен мащаб смъртните случаи, причинени от новата епидемия от коронавирус, преминаха 3000, след като Китай отчете 42 нови смъртни случая. Най-новите смъртни случаи отново са от провинция Хубей, съобщи Националната здравна комисия, след като отчете най-ниския дневен брой нови заразявани от края на януари, предаде БГНЕС. Заради епидемията китайският президент Си Цзинпин отложи посещението си в Япония за есента.

Повечето пациенти имат само леки симптоми, съобщава Световната здравна организация /СЗО/, като за сега смъртността варира между 2% и 5%. За сравнение, сезонният грип има средна смъртност от около 0,1%, но е силно заразен – поради това от него годишно умират до 400 000. Други щамове на коронавируси, като тежкият остър респираторен синдром (SARS) и респираторният синдром на Близкия изток (MERS), имат много по-високи нива на смъртност от Covid-19.

Във Великобритания, където има 36 потвърдени случая, премиерът Борис Джонсън е свикал спешно комисията „Кобра” днес.

В Италия за последните 48 часа заразените са се удвоили. От началото на епидемията 1694 души са били тествани положително за COVID-19, включително загиналите и оздравяващите. Още пет души починаха вчера, с което общия брой на жертвите на епидемията нарастна до 34 души - всички починали са от северните райони на Ломбардия, Емилия-Романя и Венето. 83 души са се възстановили напълно от болестта от началото на епидемията.

Приходите в китайския Лас Вегас са се сринали с 87,8%

САЩ регистрира втори смъртен случай на заразата.

Първият случай на инфекция с новия коронавирус е регистриран в щата Ню Йорк. Пациентът е посетил Иран, заяви губернаторът на щата Андрю Куомо. По-рано беше съобщено за инфекция в Масачузетс. Вчера и Роуд Айланд обяви първия „предполагаемо положителен“ случай на инфекция с COVID-19 – на мъж, който е пътувал скоро до Италия. В САЩ вече има двама починали от коронавируса. Единият е на 70 години от Вашингтон, а вторият - в средата на 50-те и е от Сиатъл. И двамата са имали тежки съпътстващи заболявания.

Южна Корея съобщи за близо 500 нови случая на заразени с коронавирус днес, което я поставя на първо място по брой на новозаразените в света извън Китай. Още четирима души са починали, с което общия брой на починалите стана 22-ма.

Централната банка на страната предупреди за отрицателен растеж през първото тримесечие, като отбеляза, че епидемията ще засегне както потреблението, така и износа, докато редица събития са отменени или отложени заради заразата.

Чилийският писател Луис Сепулведа е с коронавирус, Лувърът затвори врати

Очаква се цифрите да се повишат още повече, тъй като властите извършват проверки на повече от 260 000 души, свързани с църквата на Исус „Синчонджи” - религиозна група, често осъждана като култ, свързан с повече от половината случаи на заразени с новия вирус.

61-годишна жена, която е имала треска от 10 февруари, посетила поне четири църковни служби в Тегу - четвъртият по големина град в страната с население от 2,5 милиона и център на огнището - преди да бъде диагностицирана и настанена в болница.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама