Ген. Мутафчийски: Имаме безпрецедентни мерки за сигурност

17:42, 29 фев 20 25 3359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коронавирус в България засега няма. До момента нито една от пробите не е положителна, стана ясно по време на брифинга на Националния оперативен щаб, съобщи БГНЕС. 

Във Военномедицинска академия има 19 проби, които към този момент са отрицателни за COVID-19 и продължава да се работи още една проба. Тя ще е готова след около три часа, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на брифинга в 17:00 ч. тази събота.

В Националната лаборатория се работят три проби – от Варна, от Благоевград и от Хасково – и трите са отрицателни.

Ген. Мутафчийски: Не изпращаме SMS-и на гражданите

Оказва се, че нашият контрол на сухоземната граница, особено на “Калотина”, е изключително ефективен. За последните 24 часа, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и постъпили във ВМА четирима души, съобщи ген. Мутафчийски.

Това е изключителна новина, защото никъде по света такъв контрол не се прилага, заяви той и добави, че България има безпрецедентни мерки за сигурност.

„Само Туркменистан има по-строги мерки по сухопътните си граници от България. Там има лагери на границите, където остават подозрителните случаи“, разкри той.

Каракачанов инспектира границата ни с Турция и Гърция

Двама от постъпилите във ВМА са международни шофьори, един е шофьор на автовоз, а четвъртият е пътник от автобус. И четиримата са свързани по някакъв начин с Италия.

Не повече от 120 човека са под карантина за цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама