МВнР препоръчва да не се пътува до Иран заради коронавируса

12:40, 29 фев 20 25 2270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран във връзка с повишаване на броя на заразените с коронавирус (COVID-19). Това съобщи на брифинг Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус COVID-19 и началник на отдел във външно министерство.

Ген.Мутафчийски: Не изпращаме SMS-и на гражданите

Министерството е публикувало съобщение на ситуационния център с препоръки към българските граждани. Препоръчва се да се избягват пътувания до Иран, независимо от тяхната цел; в случай на неотложна необходимост от пътуване, гражданите да се запознаят с нивото на риска и естеството на заплахата за здравето им, да се регистрират в посолството в Техеран, за да се осъществи контакт с тях.

Коронавирусът се разраства в Западния свят

Препоръчва се още да се информират за затварянето на границите на съседните държави, както и да отчитат потенциалната опасност да не могат да извършат обратно пътуване при завръщане от Иран, да спазват карантинния период.

Парламентът на Иран преустанови работа заради коронавируса

В събота Иран отчете девет нови смъртни случая от новия коронавирус и 205 нови случая на заразяване през последните 24 часа. Броят на жертвите до момента е 43, а на заразените 593.

"Общият брой на случаите е 593, а общият брой на смъртните случаи е 43 до днес по обяд“, заяви говорителят на здравното министерство Киануш Джаханпур на предавана по телевизията пресконференция.

„Имаме 205 нови случая на COVID-19 в рамките на 24 часа“, добави той, включително 22 случая при ново огнище в североизточната провинция Голестан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама