Обявиха грипна ваканция в Балчик, Каварна и Генерал Тошево

17:19, 28 фев 20 25 2388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учениците в общините Балчик и Каварна и в град Генерал Тошево отново излизат в грипна ваканция, съобщава Нова телевизия. 

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че поради високата заболеваемост от остри респираторни инфекции и грип е препоръчано на Регионалното управление на образованието да обяви 2 и 4 март за неучебни дни в училищата в тези селища.

Обявиха частична грипна ваканция в Пловдив и Раковски

В Добричка област под наблюдение на личните лекари са 49 граждани, завърнали се от Китай и Италия, където има огнища на новия коронавирус, съобщиха още от РЗИ.

Сред приелите да бъдат под домашна карантина са двете групи от ученици и преподаватели от СУ "Любен Каравелов" в Добрич и професионалната земеделска гимназия "Климент Тимирязев" в Каварна, които бяха на посещение в Италия. Всички към момента са в добро здраве, казаха от РЗИ.

На трите гранични контролно-пропускателни пункта в Добричка област засега няма организиран здравен контрол, тъй като през тях не преминават пътуващи от рискови дестинации, информираха от областния координационен щаб за превенция на новата зараза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама