Армията се прости с началника на отбраната генерал Андрей Боцев

11:52, 01 мар 20 25 5253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отдаваме последна почит към началника на отбраната генерал Андрей Боцев. С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до Централния военен клуб армията днес отдаде почит към генерал Боцев.

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

Той почина на 60-годишна възраст в четвъртък след кратко и мъчително боледуване. Към траурната процесия, в която участва тежко военно снаряжение, се присъедини министърът на отбраната Красимир Каракачанов. В Централния военен клуб да се простят с ген. Боцев дойдоха президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Присъстват много военни, цялото професионално ръководство на армията, началници на отбраната на съседни държави – на Северна Македония и на Румъния, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Напусна ни един достоен български генерал. Той се утвърди като един изключително високо подготвен и офицер и командир. Той се грижеше за своите подчинени като баща. Беше почтен, честен и прям. Има безспорен принос за развитието на въоръжените ни сили", каза президентът Румен Радев и заяви, че за него е било чест да работи с ген. Боцев.

На 2 март от 10.00 часа в родния град на началника на отбраната Гоце Делчев ще се състои поклонение в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“, а опелото ще е от 12.00 часа. 

Отдаваме последна почит към началника на отбраната генерал Андрей Боцев

Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 г. в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание генерал е удостоен на 18 април 2018 г. Той бе началник на отбраната от 8 март 2017 година до последния си час. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама