Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус

16:22, 28 фев 20 25 3214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус. Той се е прибрал от Италия и не се е чувствал добре. Отишъл е при личния си лекар за преглед в поликлиниката. В момента е настанен във ВМА. Лекарският екип, който го е прегледал, е под карантина.

От РЗИ Кюстендил призовават всички, които са се прибрали от Италия или Китай да не ходят при личните си лекари , а да се самоизолират за 14 дни, предава "Дарик Нюз".

Бойко Бороисов: В другите държави има коронавирус, няма срамно и при нас да се появи

Съпругата и детето на мъжа са уведомени да не ходят съответно на работа и на училище.

Междувременно, 22-ма души в област Велико Търново, сред които две деца, са поставени под карантина в домашни условия за коронавируса. Въпреки това няма отменени масови мероприятия в региона, съобщава БНР.

„След пътувания в Италия в региона под наблюдение са 22-ма души. Тези хора на практика са здрави“, увери директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева. Тя информира, че се правят проверки на случаи, подадени от граждани за техни съседи, завърнали се от рискови райони, които не са уведомили здравните власти.

Летище Горна Оряховица е предприело превантивни мерки, проблем има с пристанище Свищов, което не е оборудвано за проследяване на здравословното състояние на пътниците. „Там нямаме оформен пункт, но ние си правим организацията“, каза д-р Евгения Недева.

Инфекциозните отделения във великотърновската и горнооряховската болница декларират, че имат готовност за прием на пациенти и нямат проблеми с личните предпазни средства. 

17 души завърнали се от Китай и Италия в Сливен са под наблюдение, съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ, цитирана от БНР. До момента те не са дали симптоми на заразата. Шест души, жители на областта са хоспитализирани в болници в Стара Загора и София. Те са дали отрицателни резултати за коронавирус, информира д-р Калева. 

Общо 15 ученици и двама преподаватели от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски" в Лозница са под 14-дневна домашна карантина. Това съобщи днес д-р Анатолий Стойнов, зам.-директор на Регионалната здравна инспекция в Разград на заседание на областния кризисен щаб във връзка с коронавируса.

Дванайсетокласниците са пребивавали в дните от 3 до 21 февруари в италианския град Сполето, регион Умбрия. Групата е била във ферма в околностите на града, като посещението им е по проект по програмата "Еразъм+". Единайсет от учениците са от Лозница и околните населени места, а останалите четирима са от областите Силистра, Шумен и Търговище. Експертите от РЗИ в тези области са уведомени за предприемане на противоепидемични мерки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама