Аврамова вижда политически елемент в протестите срещу тол системата

11:55, 27 фев 20 / Политика 25 850 Биляна Иванова

Ако трябва да бъда честна, определено виждам и политически елемент в протестите срещу тол системата, коментира пред журналисти в парламента регионалният министър Петя Аврамова.

Разчитам, че голяма част от превозвачите, които не са партийно подстрекавани, ще бъдат коректни. Ще положат усилия в първите дни да пътуват с маршрутни карти“, посочи министърът.

Превозвачи от Ямбол, Бургас и Сливен протестираха днес срещу системата. Те поискаха отлагане и по-ниски такси. Ако това не се случи, прогнозират фалит на транспортни фирми.

Проф. Олег Асенов: В момента всички второкласни пътища са безплатни

Аврамова обяви, че тол системата е напълно готова. „Направихме всички тестове за техническата експлоатация. Имаме пълна готовност за стартиране на търговската експлоатация на 1 март“, уточни тя.

Няма повече възможност за намаляване на тол таксите. Накрая ще се окаже, че българите с винетки ще издържат пътищата, по които пътува тежкотоварният трафик. Повече отстъпки няма да има“, изтъкна регионалният министър.

Проф. Олег Асенов от АПИ отрече рамките за тол системата да са незаконни. „Съвсем откровено казано всяка рамка е минала през ръцете ми“, коментира той.

Направихме достатъчно отстъпки на превозвачите. Във всеки момент техните тези надделяваха. Основният аргумент за това беше реформата да се случи“, заяви Асенов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани