Тормозено австралийско момче дарява 475 000 долара за благотворителност

10:49, 27 фев 20 / Свят 25 2419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийско момче, видео за чиито страдания от тормоз се превърна в хит в интернет, ще дари стотици хиляди долари за благотворителност, а не за пътуване до Дисниленд, съобщи "Франс прес", съобщи БТА.

Клипът с деветгодишния Куейдън Бейлс го показва да плаче и многократно да казва, че иска да умре, след като е бил тормозен в училище, предизвиквайки подкрепа от цял свят. Клипът е гледан милиони пъти и подтиква американския комик Брад Уилямс да направи страница GoFundMe, която в крайна сметка събра почти 475 000 щатски долара.

Въпреки че средствата са били предназначени да изпратят Бейлс и неговата майка в Дисниленд, леля му казала на австралийския NITV News, че парите ще бъдат използвани за благотворителни организации.

„Кое дете не би искало да отиде в Дисниленд, особено ако е живяло живота на Куейдън? Да избягате на място, което е забавно, което не му напомня за ежедневните предизвикателства“, каза тя.

„Но сестра ми каза: „Знаеш ли какво, нека се върнем към истинския проблем. Това малко приятелче е било тормозено. Колко самоубийства, на черни или бели, са станали в нашето общество поради тормоз. Искаме парите да отидат в обществени организации, които наистина се нуждаят от тях. Те знаят за какво трябва да се изразходват парите. Макар много да искаме да отидем в Дисниленд, мисля, че нашата общност далеч няма да има полза от това".

Австралийският актьор Хю Джакман и играчът от НБА Енес Кантер бяха сред стотиците хиляди, изразили подкрепа за Бейлс.

В неделя Куейдън се появи на терена заедно с играчите на Indigenous All Stars преди демонстративния мач от Националната лига по ръгби срещу New Zealand Maoris. Майка му споделя, че той винаги е мечтал да бъде звезда в този спорт. На практика мечтата на Куейдън се сбъдна. Малкият герой спечели дълбокия респект на ръгбистите и беше посрещнат с овации от публиката на стадион "Cbus Super".

Куейдън Бейлс от Австралия е роден с хипофизарен нанизъм или още синдром на малкия човек. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама