В Пазарджик се проведе регионално събитие по проект „Знания за Натура 2000“

12:38, 28 фев 20 25 2493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 18 февруари 2020 г. в Пазарджик се проведе първото регионално събитие по проект „Знания за Натура 2000“ за област Пазарджик. Темата „Подкрепа за по-добро разбиране на подхода за управление на Натура 2000 в България“ привлече 36 души от цялата област, представители на организации, които предстои да се включат в Комитета на заинтересованите страни към РИОСВ – Пазарджик: Областната и Общинската администрация, Националната служба за съвети в земеделието, Областна дирекция „Земеделие“ и общинските служби „Земеделие“, Областния информационен център, държавни горски стопанства, РИОСВ, Регионална дирекция по горите, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, ЮДП „Смолян“, местни инициативни групи.

Събитието беше открито от Антония Горчева, директор дирекция „Превантивна дейност“, РИОСВ – Пазарджик. След това последва презентация на тема: „Правно-нормативната рамка на новия подход за управление на мрежата Натура 2000“, „Отговорности на Комитетите на заинтересованите страни“ и „Документът за целите на Натура 2000“.

Акцентите в заключителната дискусия „Питай за Натура 2000“ бяха необходимостта от повече информация за типовете дейности, които могат да се реализират в Натура 2000, ще бъдат ли определяни забрани и ограничения в плановете за управление и кога ще стартира процеса на разработването на плановете.

Участниците в срещата изразиха удовлетвореност от поднасянето на информацията по разбираем и същевременно задълбочен начин. Те заявиха своята готовност за участие в Комитета на заинтересованите страни, както и в процеса на разработване на териториалния план за управление на Натура 2000.

Повече информация за регионалните събития от Първата национална кампания можете да намерите на https://natura2000.bg/първа-национална-кампания/.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама