Съдът освободи нападателите, съблекли 14-годишно момче в автобус

20:18, 26 фев 20 25 2455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът освободи четиримата непълнолетни, които бяха задържани, след като ограбиха и съблякоха 14-годишно момче в градски автобус, съобщава bTV. 

Защитата на момчетата пледира, че те са ученици и искат да продължат образованието си. Днес при закрити врати прокуратурата поиска задържане под стража.

Гледат мерките на нападателите на 14-годишното момче в автобус

„Обществената опасност е по-висока, тъй като става въпрос за нападение от 4 лица върху непълнолетно момче. Той е по-малък от тях, на публично място, което според мен пък показва едно незачитане на общоприетите норми за поведение“, заяви прокурорът Вероника Трифонова. Съдът не уважи искането на прокуратурата.

За три от момчетата е определен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, а за единия от обвиняемите делото приключи без мярка за неотклонение - съдът прие, че момчето не е имало никакво участие в нападението.

Нападнатото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо

Само един от обвиняемите е изразил съжаление в съдебната зала и се извинил на момчето. По думите на адвокат Евгени Начев решението на съда е било правилно законосъобразно. „Самият състав прие, че наистина няма престъпление – грабеж“, допълни той. И четиримата са ученици от 166-то спортно училище. Те не са осъждани и нямат криминални регистрации. Родителите им запазиха мълчание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама