Очаква ни облачна сряда

06:40, 26 фев 20 25 1686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда облачността ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще се усили, ще е умерен, временно силен и поривист, като с него в районите северно от планините температурите значително ще се повишат. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса. Дневните температури ще са високи и максималните ще са между 16 и 21 градуса.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, привечер - предимно значителна, но ще е без валежи. Ще е ветровито и умерен до силен поривист вятър от югозапад. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще е без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно облачно. По преминаващ студен атмосферен фронт от запад на изток ще има валежи, предимно от дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 метра - от сняг, възможни са и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще са в широки граници от 5-6 градуса на места в Западна България до 15-16 градуса в източните райони, където преди обяд вятърът ще е все още югозападен. След обяд и през нощта срещу петък от югозапад валежите временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса.

В петък отново бързо ще се заоблачи и на места от запад на изток ще превали дъжд и сняг. Дневните температури и в югоизточните райони ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама