ТЕЦ "Бобов дол" вече работи с един от блоковете си

11:47, 25 фев 20 / Общество 25 1250 Topnovini

ТЕЦ "Бобов дол", която беше спряна в петък сутринта заради авария и профилактика, от тази сутрин работи с един от 230-мегаватовите си блокове, съобщи пред БНР Васил Васев, кмет на Големо село.

Същевременно в центъра на селото остава разположена от близо седмица подвижна станция за измерване на чистотата на въздуха и за вредни емисии.

Проверяват още сигнали за нарушения в Бобов дол

Точно кметът Васил Васев подаде сигнал, че се горят отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" въпреки забраната, въведена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров. В  сигнала се посочва за подаване от багер по транспортна лента на смес от отпадъци и въглища, които влизат към котлите за изгаряне. Посочва се, че в близост до ТЕЦ "Бобов дол" видимо е складирано голямо количество отпадъци с неясен произход и съдържание.

"Надявам се да ни простят от ръководството на ТЕЦ-а, ние не сме виновни, ние искаме да дишаме чист въздух", каза кметът Васев.

ТЕЦ "Бобов дол" и днес не работи

Контролните органи, най-вече РИОСВ, ще правят постоянно проверки дали в централата продължават да се изгарят отпадъци, а за всеки сигнал ще се уведомява и прокуратурата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани