Вдовицата на Коби Брайънт заведе дело срещу хеликоптерната компания

09:30, 25 фев 20 / Свят 25 1937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, е завела иск срещу компанията, собственик на хеликоптера, в който загина баскетболната легенда, неговата 13-годишна дъщеря Джиана и още седем души. Трагичният инцидент се случи при много тежки условия за летене край градчето Калабасас в Калифорния на 26 януари.

Хеликоптерът на Коби Брайънт е бил в изправност

Съпругата на Коби Брайънт: Опустошена съм от смъртта на Коби и Джана

В иска е отбелязано, че пилотът Ара Зобаян е пренебрегнал неблагоприятните условия за летене, които са принудили дори полицията на Лос Анджелис да приземи за деня своите два хеликоптера. Компанията "Айланд Експрес Хеликоптерс" и пилотът са "били длъжни да използват нужната предпазливост, което всеки изряден пилот би използвал при подобни условия". В иска също така се допълва, че Зобаян не е направил оценка на условията, преди да вдигне хеликоптера във въздуха, нито е отменил полета, щом веднъж е видял гъстата мъгла горе, съобщи БГНЕС. Компанията от своя страна е оторизирала полета, въпреки че е била наясно с опасните условия за летене. След инцидента "Айланд Експрес Хеликоптерс" спря да извършва полети.

Смъртта на Коби Брайънт потопи света в скръб

В "Стейпълс Сентър Арина" в Лос Анджелис се състоя мемориалната церемония в памет на Коби и Джиана, озаглавена "Празник на живота". Множество звезди от света на спорта и шоубизнеса присъстваха на емоционалното сбогуване с един от най-великите баскетболисти в историята на НБА, а легендата Майкъл Джордан се разплака, докато говореше за своя близък приятел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама