Емил Димитров с остра критика на арестите в Басейнова дирекция-Пловдив

09:19, 25 фев 20 / Политика 25 3325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разкритикува вчерашната акция в Басейнова дирекция-Пловдив, при която беше задържана директорката на звеното Цветелина Кънева. По думите му става въпрос за проблем, който е от 20 години, а Кънева е на този пост от две години. Икономическа полиция не е заловила този, който не е закрил сондажите, не е заловила и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура да загробва материали. Страда, този който е на Басейнова дирекция, каза министърът по БНТ.

"Браво на икономическа полиция, браво, че там имаше въоръжени мъже. Предполагам, че тази жена с химикалката е могла да застреля някого или е била терорист. Решили са, извели са я. Нарочно не съм се обаждал да питам за детайли заради тези сондажи, които са в един от заводите. Но те са установени от 2003 година. Тази жена е от последните две години, тя е създавала актове. Със същия успех шефа на РЗИ беше освободен, защото имаше сметища незаконни в реката, имаше други проблеми с опазване на околната среда. И аз помолих човек от София да напусне поста си - зам.-изпълнителен директор на изпълнителната агенция по околната серда и водите и да го изпратя в Пловдив, за да може да укрепи местното РИОСВ, за да работи. Както виждаме икономическа полиция не е заловила този човек, който не е закрил в завода сондажите, не е заловил и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура за това да загробва там материали. Страда, този който е на Басейнова. Така са решили - не се бъркам", коментира още Емил Димитров.

Задържаха директора на Басейнова дирекция в Пловдив

Той допълни, че всеки момент трябва да се очаква шефът на РИОСВ-Пловдив, който от две седмици там е директор, да е отговорен, че години наред са депонирани отпадъци. "Искам да кажа, че още днес този човек го отзоваваме да си идва в София, няма нужда нещо да е траело 20 години и накрая да отиде някой, да състави актовете, да предприеме действия и той да се окаже виновен за това. Прибирам си го директора в София, връщам си го на местото, на който е бил това", каза още Ревизоро.

На въпрос кой ще назначи на негово място министърът каза: "Ще намерим някой глупак като мен да оглави министерство или да оглави дирекция там, за да може след два часа да го арестуват него, за да покажат колко много се работи. Как не можаха да намерят този с депото, който и фактури е издавал?!".

По думите му обаче сега има две дирекции, които няма да работят - в Пловдив РИОСВ и Басейнова дирекция и РИОСВ-Враца, където според Димитров има човек, който създава паника. Той заяви, че не може да освободи този човек, защото е назначен от премиера Борисов. "Не ми е приятно за оставам без кадри", каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама