Само едно предложение за нов шеф на Здравната каса

19:44, 24 фев 20 25 3578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. Петко Салчев е единственото предложение за нов шеф на касата, постъпило в деловодството на парламентарната здравна комисия. Предложението е на ГЕРБ, съобщава "24" часа. 

Стават ясни кандидатите за нов шеф на НЗОК

Вече изтече срокът, в който партиите можеха да направят номинации за поста. Това означава, че на изслушване пред депутатите ще се яви само проф. Салчев, настоящ зам.-директор на агенция Медицински надзор, а те ще могат да избират единствено дали да го подкрепят, или не.

Той беше зам. здравен министър от 2003 до 2005 г., директор на болница “Царица Йоанна”, шеф на дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи и директор на Регионален център по здравеопазване – София град.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент.

Изслушването на проф. Салчев трябва да е най-късно следващата седмица. На 12 март изтича мандатът на сегашния шеф д-р Дечо Дечев.

Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама