Създадоха ваксина срещу коронавируса

15:48, 24 фев 20 25 2322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайските власти са уверени, че епидемията от новия коронавирус ще бъде победена, а нормалният живот в повечето региони на страната ще бъде възстановен до края на февруари, съобщи dariknews.bg.

Навлизане на коронавируса в България е притеснение за 75% от българите

Вече е разработена ваксина, която позволява да се сформира имунитет. Необходимо е да се доработи и тества допълнително”, каза пред журналисти китайският посланик в Москва Чжан Ханхуей.

В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията", каза посланикът, цитиран от ТАСС. „Освен в центъра на епидемията (в провинция Ухан - б.р.) в повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията, мисля, че този момент ще настъпи по-късно - някъде през март", заяви още Ханхуей.

По думите му разработената в Китай ваксина вече е успяла да покаже своята ефективност, но трябват още допълнителни изпитания. „Нашите учени дадоха триизмерно описание на коронавируса - това е много добра основа за разработката на ваксината. В Китай вече разработиха такава, която дава имунитет. Но това са предварителни резултати, необходимо е още време за по-нататъшни експерименти и доработки по ваксината“, каза посланикът на Китай в Москва.

Борисов свиква спешна среща на службите за коронавируса

Ефективността на китайската медицина при лечението на коронавирусната инфекция е повече от 85%, отбеляза посланикът. По думите му при пациенти със заболяването, които са прилагали методите на китайската медицина, но в начален етап на заразата, са липсвали усложнения. „Най-ефективният способ на лечението - това е европейска медицина в съчетание с китайската“, категоричен е посланик Ханхуей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама