Расте броят на заразените с коронавирус в Италия

18:25, 22 фев 20 25 3892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на заразените с коронавирус в Италия надхвърли 50 души, съобщи на пресконференция в Милано президентът на северноиталианския регион Ломбардия Атилио Фонтана, предаде ТАСС.

Тази сутрин местната полиция е привикала и задържала осем имигранти от Китай, които са под карантина в местната болница, и в момента се очакват резултатите от тестовете им, съобщи БНТ. 

По- рано днес стана ясно, че жертвите на вируса в страната вече са две- жена в северния регион на Ломбардия и мъж в град Падуа, предаде АФП. 

 

Сблъсъци в Украйна заради коронавируса

През вчерашния ден здравните власти обявиха 15 случая на заразяване с вируса в богатата северна област Ломбардия и два в съседната област Венето, където се и намира Падуа. 

Като мярка за недопускане на разпространението на болестта в 10 града в Северна Италия бяха затворени барове, училища, детски градини, спортни обекти и магазини.

Междувременно Китай съобщи за 397 нови случая на вируса в континенталната част на страната. Това е по-малко в сравнение с близо 900-те регистрирани случая предишния ден, отбелязва "Ройтерс". Общо потвърдения брой на заразени в Китай е над 76 хиляди. Починалите са над 2300.

Времето, в което ще може да се овладее разпространението на епидемията, все повече намалява, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама