Археолози представиха възможния гроб на Ромул, основателят на Рим

20:20, 21 фев 20 / Култура 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Археолози официално представиха в петък своето удивително откритие - подземно светилище от 6-и век пр.Хр, което е възможният гроб на митичния основател на Древен Рим, Ромул, предаде БТА.

Светилището е посветено на него и според легендата той е основал Вечния град със своя близнак Рем на 21 април 753 година пр. Хр. Ромул става единственият му владетел, след като убива брат си.

Находката представлява каменен саркофаг с дължина 1,4 метра с кръгообразна структура, която се предполага, че е била олтар. Археологичният парк Колизеум, който ръководи разкопките, е открил погребението в Римския форум. Той е бил център на обществения живот в Древен Рим.

Мястото на монумента на Ромул е близо до основния комплекс обществени сгради, сред които са Сенатът и подиумът, от който са се отправяли всички важни съобщения. Така че е много вероятно легендата за неговото погребение във форума да се окаже вярна, изтъкват археолозите.

След смъртта си Ромул е бил почитан като бог Квирин. Светилището е било нещо като погребален паметник, издигнат след смъртта му, за да бъде почитана вярата в него и паметта му.

Напишете коментар
Коментари: 4
1 JamesDIoca 20:24, 10 юли 20

Методи за възстановяване на бани в Пушкино

2 FraGop 10:15, 24 юли 20

Възстановяване на бани в Химки

3 DayNus 22:54, 13 апр 21

Омск възстановяване на вани

4 Thomjah 05:30, 28 мар 22

мобильные прокси на модемах доска инфо в Санкт-Петербурге

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама