Караянчева: Радев дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски

21:15, 19 фев 20 / Политика 25 3764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника".

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони".

Това написа във Facebook председателят на парламента Цвета Караянчева по повод политическите освирквания пред паметника на Левски тази вечер. 

„Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…"

„Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден", заключи тя. 

По време на тържествената възпоменателна церемония се чуха освирквания, докато кметът на София Йорданка Фандъкова се изказваше. Възгласите продължиха и в началото на словото на президента, заради което той призова за уважение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама