Нови Искър втора вечер на протест заради винетките

19:44, 19 фев 20 25 2756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Живеещите в град Нови Искър излязоха на протест за втора вечер, съобщава Нова телевизия. Населеното място е част от Столичната община, но пътищата към него се оказаха платени.

Борисов бесен: Праща шефа на АПИ като глашатай в Нови Искър

Хората блокираха централната улица в града. Исканията им са ясни – да не се плащат винетки, за да пътуват до София. Протестиращите заявиха, че ще внесат това искане и във Столичната община. Настояват при тях да дойде както премиерът Бойко Борисов, така и кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Жители на Нови Искър протестират заради възможността да плащат винетки до София

„За пътищата, които използваме, за да стигнем до централната част на града, се изисква винетен стикер. Не смятаме, че това е редно. Премиерът много добре излезе пред медиите, накара се на шефа на АПИ, както се кара учителка на дете, което не си е написало домашното. Смятам, че ще има промени, но защо трябваше да се чака една година след предишното му заседание, което беше на 2-ри януари 2019 г.”, коментира един от протестиращите.   

Протестът започна след 18.00 часа. Не е ясно докога ще продължи. Не се допускат да преминават коли на градския транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама